Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

„Рош-България”: Лекарството „Ривотрил” ще бъде изтеглено от пазара заради ниска цена

health.bg 2013-05-29
Неврологични проблеми : „Рош-България”: Лекарството „Ривотрил” ще бъде изтеглено от пазара заради ниска цена - епилепсия, Рош, Веска Събева, лекарства, спиране на лекарства, Ривотрил, credoweb.bg
Лекарството ще бъде налично на пазара до края на 2014 г.

Причината за прекратяване на продажбите на препарата за епилепсия „Ривотрил” у нас е задължението на „Рош-България” ЕООД да намали цената на лекарството до нивата, установени от системата за референтно ценообразуване, които компанията не може да си позволи да поддържа.

Това се казва в писмо, изпратено до БТА в отговор на запитване за мотивите, с които фирмата-производител спира вноса на лекарство за лечение на епилепсия.

От компанията уверяват, че медикаментът ще бъде наличен във фармацевтичната мрежа до изтичането на задължителния по закон 18-месечен период.

Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца, болни от епилепсия, уточни, че лекарството няма аналог в страната ни.

По думите й липсата на медикамента рязко ще увеличи приема на пациенти с резистентна епилепсия в болниците.

Веска Събева изрази и тревога, че клиничната пътека за пациент с епилепсия, приет по спешност за лечение, е само три дни болничен престой.

 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg