Здравето от А до Я - Алцхаймер
Канелата намалява риска от алцхаймерhealth.bg 2013-05-30
Подправката помага и да се намали захарта при диабетиците.Американски учени от Калифорнийския университет установиха, че съединения в канелата намаляват риска от болестта на Алцхаймер. Ароматната подправка е използвана в медицината още от древни времена – в Древен Египет и Древна Гърция. Споменава се и в Еврейската Библия Танах. В наши дни е доказано, че определена доза канела помага да се намали захарта при диабетици, да се ограничи възпаление. Канелата е отлично средство и в борбата с бактерии. А още тя е силен антиоксидант, който намалява риска от болестта на алцхаймер. Сътрудници на Калифорнийския университет са установили, че съединения в канелата - канеленият алдехид и епикатехинът - забавят процеса на натрупване на вредния тау протеин в мозъка, свързан с болестта на Алцхаймер, предаде БТА. Учените предупреждават, че изследванията са все още в начален стадий, затова е рано да се дават препоръки и да се правят изводи. Неотдавна учени от университета на Флорида препоръчваха да се пият по три чашки кафе на ден, за да се пребори болестта на Алцхаймер. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |