Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алцхаймер

Канелата намалява риска от алцхаймер

health.bg 2013-05-30
Алцхаймер : Канелата намалява риска от алцхаймер - канела, алцхаймер, диабет, захар, възпаление, credoweb.bg
Подправката помага и да се намали захарта при диабетиците.

Американски учени от Калифорнийския университет установиха, че съединения в канелата намаляват риска от болестта на Алцхаймер.

Ароматната подправка е използвана в медицината още от древни времена – в Древен Египет и Древна Гърция. Споменава се и в Еврейската Библия Танах. В наши дни е доказано, че определена доза канела помага да се намали захарта при диабетици, да се ограничи възпаление. Канелата е отлично средство и в борбата с бактерии. А още тя е силен антиоксидант, който намалява риска от болестта на алцхаймер.

Сътрудници на Калифорнийския университет са установили, че съединения в канелата - канеленият алдехид и епикатехинът - забавят процеса на натрупване на вредния тау протеин в мозъка, свързан с болестта на Алцхаймер, предаде БТА.

Учените предупреждават, че изследванията са все още в начален стадий, затова е рано да се дават препоръки и да се правят изводи.

Неотдавна учени от университета на Флорида препоръчваха да се пият по три чашки кафе на ден, за да се пребори болестта на Алцхаймер.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg