Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Депресия

Пробиотиците в киселото мляко действат като антидепресант

health.bg 2013-05-30
Депресия : Пробиотиците в киселото мляко действат като антидепресант - пробиотици, депресия, киссело мляко, стрест, тревожност, credoweb.bg
Достатъчен е приемът два пъти дневно, според учени.

Пробиотиците, съдържащи се в киселото мляко, помагат срещу депресия.

Екипът на д-р Кирстен Тилиш от медицинския университет в Лос Анджелис откри, че консумацията на кисело мляко два пъти дневно в продължение на месец снижава активността в тези участъци на мозъка, отговаряща за емоциите и болката.

Специалистите не са уточнили окончателно как точно действат тези механизми, но са наясно, че чревните бактерии изпращат сигнали до мозъка, които се променят в зависимост от хранителния ни режим.

Пробиотиците, съдържащи се в киселото мляко, се отразяват положително върху настроените на човека, тъй като пряко влияят върху дейността на мозъка му.

Екипът на Тилиш провел експерименти с 36 жени със здравословно тегло на възраст между 18 и 53 години. Те били разпределени в три групи. Едната консумирала кисело мляко с живи бактериални култури, съдържащи пробиотични щамове от рода на Bifidobacterium animalis и Lactobacillus bulgaricus, два пъти дневно в продължение на месец. Участничките във втората група се хранели с млечни продукти без живи бактерии, а на трета били давани единствено изделия без никакво съдържание на мляко, отбелязва БТА.

Преди и след едномесечния експеримент били направени магнитно-резонансни снимки на мозъците на доброволките. По време на сеансите им били показвани на компютърни екрани снимки на сърдити или изплашени лица.

По време на емоционалните тестове жените, които били консумирали пробиотично кисело мляко, показвали понижена дейност в участъците на мозъка, които причиняват депресии, чувство за тревожност и стрес.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg