Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алкохолът

Учените разгадаха защо гладът към мазни храни се изостря при махмурлук

health.bg 2013-06-05
Алкохолът : Учените разгадаха защо гладът към мазни храни се изостря при махмурлук - credoweb.bg, алкохол, махмурлук, мазно, нездравословни продукти
Причината е еволюционна...

Учени от Корнелския университет установиха защо ни се ядат мазни и нездравословни храни, когато имаме махмурлук, пише в.„Дейли мейл”.

Причината е еволюционна, твърди екипът на Дейвид Левицки. Гладът за мазни продукти е свързан с праисторическите времена, когато опиоидите и допаминът в мозъка на нашите предци е стимулирал приема им като реакция за оцеляване.

Хората, както повечето бозайници, предпочитат висококалоричната храна. А в мазнините се съдържат най-много калории на грам. Обикновено представителите на човешкия род устояват на мазните изкушения, за да поддържат здравословен хранителен режим. Но когато са препили и страдат от махмурлук, тези задръжки отпадат и те се оставят да ги водят примитивните иминстинкти.

Човек е програмиран да предпочита мазните и сладки храни и мозъкът ни подсказва да ги търсим. Освен това при прием на големи дози алкохол, той освобождава веществото галанин в мозъка ни, което въздейства на различни невротрансмитери.

Тази субстанция увеличава глада ни за мазни продукти, а приемът на тлъсти храни генерира още по-високи дози на галанин и така кръгът се затваря.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg