Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Лекари от „Майчин дом” оперираха успешно жена с две матки

health.bg 2013-06-05
Гинекология : Лекари от „Майчин дом” оперираха успешно жена с две матки - матка, бременност, аномалия, Майчин дом, доц. Божидар Славчев
Преди години жената забременяла и родила нормално.

Лекари от университетската АГ болница „Майчин дом” успяха да помогнат на 28-годишна жена с рядка аномалия - наличие на две матки.

Това съобщиха от лечебното заведение. Младата жена е приета по спешност в края на миналата седмица. В случая по време на менструалния цикъл едната матка се дренирала по-лошо от другата и по ретрограден път кръвта предизвикала „остър корем”.

„Преминахме веднага към оперативна интервенция за отстраняване или иначе казано десностранна хемихистеректомия. Запазихме другата матка заедно с яйчниците”, заяви ръководителят на оперативния екип доц. Божидар Славчев, началник на Клиниката по „Тазова, онкогинекологична и ендоскопска хирургия” в болницата.

Интересно е в случая, че преди години жената е родила нормално доносено дете, като бременността е протекла в лявата матка. Раждането е станало в 34 гестационна седмица. Любопитно е, че в 3-4 лунарен месец на бременността е наблюдаван един рядък феномен, при който „небременната” матка изхвърля цялата лигавица, с което е създала сериозни диагностични проблеми за наблюдаващите лекари.

Доц. Славчев изтъкна, че при скорошната интервенция функциите на лявата матка и яйчниците са съхранени и жената ще може да роди отново.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg