Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

В Кеймбридж създадоха ваксина срещу E. Coli и салмонела

health.bg 2013-06-11
Инфекции : В Кеймбридж създадоха ваксина срещу E. Coli и салмонела - салмонела, ваксина, стомах, диария, инфекция, Кеймбридж, микроби
Клиничните изпитания стартират още тази година.

В Кеймбридж разработиха нова ваксина срещу едни от най-разпространените микроби, виновници за летните стомашни неразположения. Инфекциите с бактериите E. Coli и салмонела развалят отпуската на милиони туристи, пише „Дейли мейл”. Симптомите дори са известни като „Делхи корем”, защото често мъчи гостите на тропическите страни като Индия. Потърпевшите се оплакват от силни болки в стомаха, крампи, диария и в крайна сметка от дехидратация. Заболяването се причинява от замърсена храна или вода.

„Ваксината, която произведохме, е под формата на пудра и е много стабилна. Не се нуждае от съхранение на студено”, пояснява проф. Найджъл Слейтър, шеф на екипа, създал препарата. Всичко, което човек трябва да направи, е да погълне капсулата и така ще бъде предпазен от стомашните проблеми. Проф. Слейтър, който ръководи екипа учени в университета на Кеймбридж в департамента по биохимично инженерство и биотехнологии, допълва, че клиничните изпитания започват по-късно тази година.

Източник: Daily mail




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg