Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Паметта може да се съхрани и без лекарства

health.bg 2013-06-11
Неврологични проблеми : Паметта може да се съхрани и без лекарства - памет, мисъл, хранене, омега-3, фолиева киселина, мозък, шоколад
От ключово значение е храненето.

Екип от експерти състави списък на храните, които най-добре помагат в битката със стареенето на мозъка и забравянето. На първо място е мазната риба. Омега-3 мастните киселини, които съдържа, влияят позитивно върху цялостното здраве на хората и съхраняват паметта. Следват зеленчуците, като най-правилният вариант са спанакът и броколито. Те разполагат с цял коктейл от антиоксиданти като витамин С, бета-каротин и соли на фолиевата киселина. Последната е отговорна за бързината, с която възприемаме информацията и я запаметяваме.

Яйцата са ценен източник на витамини и минерални вещества, затова са на трета позиция. Желязо, йод, витамин В12 – това са основните плюсове на яйцата. Последните два суперпродукта са зеленият чай и тъмният шоколад. Чаят подобрява паметта и снижава риска от слабоумие, а шоколадът съдържа флавоноиди, които директно стимулират мозъчната дейност и подобряват когнитивните способности.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg