Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Специалисти представят най-новите постижения в генетиката

health.bg 2013-06-14
Неврологични проблеми : Специалисти представят най-новите постижения в генетиката - гени, мозък, интелект, Албена, д-р Иво Кременски, д-р Ивайло Търнев, епилепсия, аутизъм, диабет
На форум в Албена ще бъдат застъпени и теми за напредъка в лечението на мозъчни тумори.

Водещи медици ще представят на форум в курортния комплекс „Албена” най-новите методи на лечение, последните постижения в индустрията и предизвикателствата пред българското здравеопазване по темата „Гени, мозък, интелект, поведение”. 

Дванайсетото издание на националната среща от програмата „МОСТ към бъдещето” започва днес и ще продължи до 16 юни.

Националният консултант по медицинска генетика професор д-р Иво Кременски ще очертае проблемите с въвеждането на новите геномни изследвания в медицинската практика. Професор д-р Ивайло Търнев от Университетската болница „Александровска” ще представи нови терапевтични хоризонти за болните с множествена склероза и постижения в лечението на някои редки болести - болест на Помпе и фамилна амилоидна полиневропатия. Д-р Красимир Минкин от Университетската болница „Свети Иван Рилски” ще говори за хирургичното лечение на епилепсии и абнормни движения.

На форума ще бъдат застъпени и теми за напредъка в лечението на мозъчни тумори, за генетиката на поведението, за генетичните, сензорни и когнитивни проблеми при хора с аутизъм - основа за социално неравенство и други. Фондация „Здравни проблеми на малцинствата” и Ромският образователен фонд ще предложат модел за подготовка на млади роми за студенти в медицинските университети и колежи.

Дискусията ще се фокусира и върху здравеопазването през следващия програмен период на Европейския съюз.

 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg