Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

У нас вече се прилага щадящо ултразвуково лечение на фиброаденом на гърдата

health.bg 2013-06-18
Рак : У нас вече се прилага щадящо ултразвуково лечение на фиброаденом на гърдата - рак на гърдата, тумор, карцином на млечната жлеза, Света София, д-р Иван Костов,
При него болката е по-малка, не оставят белези, болничният престой е по-кратък.

По последни данни у нас всяка година се диагностицират повече от 6000 случаи на фиброаденом на гърдата, който е най-честият доброкачествен тумор при жените.

В първа АГ болница “Света София” вече започнаха процедури за лечение на това заболяване без операция. Методът „Ехотерапи” дава възможност на пациентите да се възползват от щадяща неинвазивна терапия чрез ултразвук, при която не се използва пълна упойка.

„Тази нова възможност слага край на объркването и притеснението, породени от този вид тумор, защото лечението се осъществява с една-единствена процедура, която продължава около 30-40 минути, в зависимост от размера на тумора”, обясни акушер-гинекологът д-р Младен Младенов, мамолог в Клиниката по хирургия на млечната жлеза към болницата.

Процедурата също така подобрява качеството на живота на пациента след интервенцията, тъй като болката е слаба, не остават белези, а престоят в болницата е по-кратък. Този вид неинвазивна процедура се прави с местна упойка за първи път у нас.

В рамките на един месец неинвазивните процедури за лечение на фиброаденом на гърдата в болницата ще бъдат безплатни. Така тя се превръща в първото лечебно заведение в България и третото в Европейския съюз, след клиничните проучвания, която предлага  лечение на фиброаденоми с революционното ултразвуково устройство EchoPulse, разработено от френската компания Theraclion. Другите две болници са в Швейцария (Brust Zentrum, Цюрих) и в Германия (Marienhospital, Ботроп).

„Нашата болница се утвърди като основното лечебно заведение в страната, способно да отговори на всички нужди в областта на женското здраве”, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Иван Костов.

Той допълни, че фиброаденомът на гърдата е най-често срещаният доброкачествен тумор, който се появява при 10% от жените в определен момент от живота им.

До днес с „Ехотерапи” са лекувани 53 фиброаденома на гърдата при 42 пациентки. Шестнайсет от пациентките са имали повече от едно образувание. Средната им възраст е 32 години (най-младата жена е на 16 години, а най-възрастната – на 52). Резултатите от лечението са отлични – средно обемът на образуванията е намалял с 34% за два месеца, с 50% за четири месеца и с 66% за девет месеца. За 24 месеца средното намаляване е 78%. При проследяване, в продължение на 24 месеца, не е отчетено обратно нарастване на образуванието. Лечението се приема много добре от пациентите и няма отчетени странични ефекти. Освен това симптомите изчезват доста бързо, от което пациентите са много доволни, съобщиха от лечебното заведение.

„Ехотерапи” има значителни преимущества за лекарите, болниците, както и за цялото общество. За лекарите и медицинските центрове предимствата включват увеличен брой на лекуваните пациенти, възможност за терапия на заболявания на различни органи с едно-единствено устройство, както и безопасно, ефективно и лесно използване на апарата EchoPulse. Сред икономическите ползи за болниците са намаляването на разходите за продължително лечение или хирургия (най-вече продължителността на времето за хоспитализация). Разходите за ултразвуково лечение са по-малки, отколкото при операция, защото не е нужно да се използва операционна зала.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg