Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

От печата: Важна здравна наредба - блокирана

health.bg 2013-06-19
Неврологични проблеми : От печата: Важна здравна наредба - блокирана - Множествена склероза, МЗ, наредба, листа на диагнози, Десислава Раянова, неврологични проблеми
Пациенти с множествена склероза искат защита срещу уволнение.

Вече трета година пациентите с множествена склероза чакат заболяването им да се включи в списъка с болести, при които работодателят няма право да уволнява или съкращава. Това съобщава в днешния си брой в. „Труд”, като уточнява, че в момента с такава защита са българите с онкологични, психиатрични, професионални болести, с диабет, с туберкулоза и с исхемична болест на сърцето. Листата с диагнозите е в Наредба №5 на Министерството на здравеопазването, която не е била променяна от времето на Тодор Живков през 1987 г.

„Докато здравен министър бе Десислава Атанасова, тя актуализира документа и той стигна до тристранния съвет. Само че там си и остана блокиран”, каза пред всекидневника Десислава Раянова, една от 5000 българи с множествена склероза.

„На 1 април т.г. представителите на работодателите излязоха от тристранката в знак на протест срещу поправки в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. На два пъти след това по предварително обявени точки и проблеми работодателите дадоха съгласието си по социални поправки, макар и без заседание на съвета.

„В момента обаче и по този начин нашата наредба не може да бъде разгледана, защото няма назначен вицепремиер, който според правилата трябва да оглави тристранката", каза още Раянова. Т.е. хората с множествена склероза продължават да чакат защита срещу уволнение”, допълва вестникът.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg