Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Уши, нос, гърло

Безкръвна операция на носни полипи направиха в "Софиямед"

health.bg 2013-07-02
Уши, нос, гърло : Безкръвна операция на носни полипи направиха в "Софиямед" - безкръвна, операция, Софиямед, Д-р Иван Йорданов, носни полипи
Пациентът е изписан за ден с напълно възстановено дишане

Нова за България безкръвна операция за премахване на носни полипи е извършена в отделението по УНГ на болница  „Софиямед”. Тя е направена под ръководството на началника на отделението д-р Иван Йорданов с помощта на носен ендоскоп и коблатор. Тези технологии позволяват отстраняването на носните полипи по безкръвен начин, под директен визуален контрол и в невъзможен с досега познатите средства обем, поясняват от лечебното заведение. Използването на нискотемпературно енергийно поле дава възможност за изключително прецизно отстраняване на болестния процес, без да уврежда околните здрави тъкани, допълват специалистите.

Пациентът е бил изписан след еднодневен престой. Носното му дишане се е възстановило още на следващия ден, подчертават от екипа на д-р Йорданов. Оперативното премахване на носни полипи досега е извършвано по два начина. Единият е с местна упойка, при която процедурата е изключително кървяща. При другият механичното отстраняването е под обща анестезия със значително по-малко кървене. Новата оперативна техника е безкръвна и удължава значително периода до повторна поява на носните полипи, подчертават специалистите от „Софиямед“. Това в голяма степен зависи и от следоперативните грижи и прилаганото медикаментозно лечение.

Носните полипи са патологична формация, произхождаща от лигавицата на носната кухина или свързаните с нея околоносни синуси. Те са резултат от хронични ринити, синузити, бактериални или гъбични инфекции. Полипите са причина за затруднено носно дишане, което пък води до сериозни нарушения и заболявания на дихателната и сърдечносъдовата системи.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg