Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сънят

Седем часа сън за здраво сърце

health.bg 2013-07-03
Сънят : Седем часа сън за здраво сърце - сърце, спорт, сън, алкохол, цигари, пушене, хранене, диета
Сънят заедно с още четири привички са ключови за сърцето.

Сънят може съществено да подсили благоприятния ефект от полезните за сърцето здравословни навици. Изводът е направен след холандско проучване, обхванало 14 000 души.

Най-малко седем часа сън през нощта са необходими, за да се увеличи благотворният ефект от четири здравословни привички - редовна физическа активност, балансирана диета, умерена консумация на алкохол и въздържание от тютюнопушене.

Авторите на проучването от холандския Национален институт за обществено здравеопазване са установили, че придържането към  тези четири здравословни навици е свързано с понижение от 57 процента на риска от сърдечносъдови заболявания.

Рискът от фатален изход от болести на сърцето намалява с 67 процента. Когато към четирите здравословни навика се прибави минимум 7-часов сън през нощта, опасността от сърдечносъдови заболявания намалява с 65 процента, а от фатален изход от болести на сърцето - с 83 процента.

Авторите на проучването смятат, че достатъчното количество сън трябва да се разглежда като допълнителен начин за намаляване на рисковете за сърцето, посочва БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg