Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алкохолът

Бирата е полезна за сърцето

health.bg 2013-07-04
Алкохолът : Бирата е полезна за сърцето - бира, сърце, алкохол, пиене, артерии, антиоксиданти
Но трябва да се консумира умерено.

По-малко от една халба бира е достатъчна, за да подобри състоянието на главни кръвоносни съдове около сърцето, показват резултатите от гръцко изследване.

Авторите на проучването от университета „Харокопио” в Атина са установили, че артериите стават по-гъвкави и кръвообращението се подобрява до час или два след изпиването на 400 милилитра бира. Безалкохолната бира не оказва толкова благоприятен ефект.

Откритието подкрепя предишни проучвания, според които умерената консумация на бира предпазва от сърдечносъдови заболявания. Съществуват данни, че 400 милилитра бира дневно намаляват риска от инфаркт и инсулт с 30 процента.

Настоящото проучване е едно от първите по рода си, потърсило отговор на въпроса какво всъщност се случва със сърдечносъдовата система непосредствено след консумацията на бира.

За целта авторите му са изследвали 17 доброволци - непушачи на възраст около 30 години. Участниците са тествани за ефекта от бира, безалкохолна бира и водка.

Специалистите са изследвали ендотелната функция - мярка за това с каква лекота преминава кръвта през главните артерии, и твърдостта на аортата - показател за това дали кръвоносният съд е отпуснат или започва да се втвърдява.

Резултатите, публикувани в сп. „Nutrition”, показват, че и трите напитки влияят благоприятно върху еластичността на артериите, но ефектът от бирата е най-съществен, тъй като само след консумация на този вид пиво се подобрява и ендотелната 
функция.

Изследователите смятат, че благоприятният ефект на бирата се дължи на комбинацията от алкохол и антиоксиданти.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg