Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сънят

Безплатни консултации за сънни нарушения

health.bg 2013-07-05
Сънят : Безплатни консултации за сънни нарушения - сън, апнея, диабет, сърдечни проблеми, хъркане, Токуда, спиране на дишането, умора, задух, доц. Иван Стайков
Ще се преглеждат хора, които страдат от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън.

Безплатни консултации на пациенти, страдащи от нарушения на съня, ще проведат от 8 до 25 юли в болница „Токуда” в София.

Специалистите от Клиниката по неврология към лечебното заведение ще приемат след предварително записване на тел.: 02/403 4000.

Инициативата е насочена към хора, които страдат от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, пациенти с изразена дневна сънливост и повишена умора, уточниха от болницата.

Рисковите групи пациенти са мъже над 45 години, хора с наднормено тегло, със захарен диабет, сърдечносъдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

„Нелекувана, обструктивната сънна апнея може да доведе до нарушение на концентрацията и неспособност за справяне със служебните задължения, а в по-далечен план – до сериозни усложнения като артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт”, каза доц. Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология в болницата. „25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана”, допълни доц. Стайков.

Освен безплатна консултация с невролог, при необходимост от допълнително диагностициране на нарушението на съня, е предвидено и 20% намаление на цената на най-точните изследвания за сънна апнея – полисомнография и респираторна полиграфия.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg