Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Неврохирурзи оперираха успешно мъж с 4 тумора в мозъка

health.bg 2013-07-05
Неврологични проблеми : Неврохирурзи оперираха успешно мъж с 4 тумора в мозъка - Токуда, мозък, тумор, рак, злокачествени образувания, д-р Славомир Кондов
Животозастрашаващите злокачествени образувания са отстранени в рамките на една операция в „Токуда”.

Екипът на Отделението по неврохирурия в болница „Токуда” в София, начело с д-р Славомир Кондов, отстрани четири мозъчни тумора по време на една оперативна интервенция. Пациентът е в добро състояние и днес ще бъде изписан, съобщиха от лечебното заведение.
 
56-годишният мъж постъпва за хирургично лечение в японската болница с четири животозастрашаващи мозъчни тумора. След детайлно проучване на състоянието му неврохирурзите вземат решение да отстранят злокачествените образувания на един етап, което е сериозно предизвикателство за специалистите и съвременната медицина.


„Рутинно се отстраняват два до три тумора на главния мозък. Много рядко се прибягва до премахване на повече образувания в рамките на една операция”, каза д-р Славомир Кондов, началник на Отделението по неврохирургия в МБАЛ „Токуда”.

 „Взехме това решение с цел пациентът да премине само веднъж през възстановителния етап след операцията и максимално бързо да може да се върне към нормалния си начин на живот”, допълни д-р Кондов.

Оперативната процедура е извършена с помощта на уникална за България невронавигационна апаратура, която интегрира предварително получените образи от скенер и ядреномагнитен резонанс, „насочва” хирурга и позволява прецизен контрол върху оперативната интервенция. По този начин отстраняването на мозъчните тумори е много по-щадящо, тъй като околните здрави тъкани остават незасегнати по време на операцията, а периодът на рехабилитация е по-кратък и лек за пациента.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg