Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Простата

Хапчетата с омега-3 мастни киселини могат да увеличат риска от рак на простатата

health.bg 2013-07-12
Простата : Хапчетата с омега-3 мастни киселини могат да увеличат риска от рак на простатата - рак, омега-3, простата, инфаркт, инсулт, артрит
мата се, че омега-3 мастните киселини предпазват от много заболявания.

Американски учени установиха, че мъжете с високи нива на омега-3 мастни киселини в кръвта са с 43 процента по-висок риск от рак на простатата от тези с ниска концентрация.

Екипът от центъра за ракови изследвания в Сиатъл е сравнил кръвни проби от 834 болни от рак на простатата и 1393 здрави доброволци. Разликата в наситеността в кръвта при пиещите и непиещите хранителната добавка е била равна на повече от две
порции сьомга седмично.

Омега-3 мастните киселини, характерни за мазните риби, имат противовъзпалителни свойства, които се смята, че предпазват от  много болести, включително инфаркт, инсулт, артрит, рак. Защо те увеличават опасността от рак на простатата, не е ясно.

Ефектът може да е свързан с преобразуването им в съединения, които увреждат клетките и ДНК и потискат имунната система, отбелязва БТА.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg