Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Онкоболни остават без лекарства

health.bg 2013-07-15
Рак : Онкоболни остават без лекарства - здравна каса, НЗОк, д-р Румяна Тодорова, рак, онкоболни, лекарства, проверка, болници
Здравната каса с дефицит за болнична помощ, назначена е финансова проверка

Няма да стигнат парите за лекарства за онкоболни и за тези, които се изписват за домашно лечение. Това съобщи управителят на здравната каса д-р Румяна Тодорова пред БНР. Освен при лекарствата дефицит се очертавал и при парите за болнична помощ. На практика това означава, че цялата здравна система е заплашена от срутване тази година заради недостиг на средства в ключови сфери, коментира в. „Преса”.

„Започваме анализ на лекарствата, където е най-проблемната част”, обясни д-р Тодорова. Днес тя събира шефовете на дирекции в НЗОК, за да поиска от тях много подробни анализи на финансовите потоци по направления. Дава им срок две седмици, за да подготвят докладите си. „Анализът ще бъде много подробен - финансов и медицински, защото на практика тези лекарства се ползват без критерии, няма регистър за онкоболните”, обяви още д-р Тодорова.

 „Бившият управител на НЗОК д-р Пламен Цеков завиши бюджета за лекарства със 17 млн. но аз все още не съм разбрала откъде са взети тези пари - от оперативния резерв или от друго място”, каза още тя.

За завишаване на перото за онколекарства със 17 млн. лв. съобщи пресцентърът на касата на 23 май, след като пациентски организации алармираха, че в цялата страна има липса на животоспасяващи лекарства и онкоболни са принудени да обиколят болници и диспансери, за да си ги набавят. Д-р Румяна Тодорова вече се срещнала с премиера Пламен Орешарски, за да го помоли да се изясни какво става с оперативния резерв на касата. „Трябва да видим този резерв наличен ли е и ако го има, дали ще успее да покрие дефицита”, обясни тя.
Заявките за ваксините са разписани, това ми беше първата работа в петък, обясни новата шефка на касата, цитирана от всекидневника.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg