Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алцхаймер

По-късното пенсиониране предпазва от деменция

health.bg 2013-07-16
Алцхаймер : По-късното пенсиониране предпазва от деменция - Алцхаймер, деменция, мозък, пенсиониране, хоби, забравяне, ум
Работата поддържа хората физически активни.

Хората, които отлагат пенсионирането си, са по-малко застрашени от болестта на Алцхаймер и други видове деменция, установи изследване, обхванало почти половин милион французи.

С всяка допълнителна година работа рискът от деменция намалява с повече от три процента. Резултатите са много логични, изтъкнаха учените от института ИНСЕРМ, цитиран от БТА.

Работата поддържа хората физически активни, осигурява им социални връзки и умствени предизвикателства. Известно е, че това предотвратява влошаването на способностите на мозъка.

Френското изследване е представено на конференцията на Асоциацията срещу алцхаймер в Бостън.

Около 35 милиона души в света имат деменция, като най-често срещаният вид е болестта на Алцхаймер. Какво причинява болестта, не е известно. За нея не съществува лечение, нито има медикаменти, които да забавят развитието й.

Учените са използвали здравни данни за 429 000 души, работили като продавачи, пекари, дърводелци, със средна възраст 74 години и пенсионери средно от 12 години.

Почти 3 процента от тях развили деменция, но рискът от нея бил по-нисък, колкото по-дълго е работил човекът.
Хората, пенсионирали се на 65 години, са с 15 процента по-малко застрашени от болестта на Алцхаймер от пенсиониралите се на 60.

Изследването показва, че „хората трябва да работят колкото искат”, защото това може да се отрази положително на здравето им”, заяви ръководителят на екипа Карол Дюфой.

Хедър Снайдър, директор по медицинските и научни въпроси на Асоциацията срещу алцхаймер, поясни, че изследването не означава непременно всеки да отлага пенсионирането. Важно е човек да остане когнитивно и социално активен, да се занимава с нещо, което му е приятно.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg