Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сънят

Ниските температури помагат за здравия сън

health.bg 2013-07-18
Сънят : Ниските температури помагат за здравия сън - сън, спане, температура, матрак,
От значение са и материалите, от които е изработен матракът.

Високите температури в помещението влияят на естествения механизъм на охлаждане на тялото, който се включва непосредствено преди сън. Така човек трудно заспива или сънят му е неспокоен.

Д-р Крис Идзиковски, ръководител на Единбургския център на съня, обяснясни, че преди заспиване през ръцете, лицето и краката на тялото на човек се отделя топлина. Охлаждането продължава до около 4 часа сутринта. Ако нещо пречи на
намаляването на температурата, качеството на съня незабавно се влошава. Човек просто не може да заспи. Затова е много важно добре да се подбира спалното бельо. За предпочитане са естествените тъкани.

Ако матракът е изработен от синтетични материали, над него задължително трябва да има слой от естествена вата. Друг съвет за добрия сън е, ако човек има такива проблеми, да държи възглавницата си в хладилника и да я вади непосредствено преди
лягане.

Полезно за добрия сън е ръцете да се държат няколко минути в студена вода. Важното е човек да легне веднага след това. От гледна точка на охлаждането на тялото не е добра идея човек да спи гол.

Идеалният вариант е свободна нощница или пижама от памук или коприна. Влакната на тези тъкани поглъщат влагата, отделяна от кожата.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg