Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Депресия

Депресията на майките води до затлъстяване при децата

health.bg 2013-07-19
Депресия : Депресията на майките води до затлъстяване при децата - депресия, деца, майки, затлустяване
Учени твърдят, че нарушенията в психичното здраве на родителите се отразяват физически на техните деца

Ако една майка иска детето й да бъде здраво, тя трябва да се тревожи по-малко. Ново проучване е установило, че депресията при майките води до наднормено тегло и затлъстяване при децата. Заключението е направено от експерти в детската болница в Монтефьоре, които подчертават, че става въпрос преди всичко за умерена или тежка форма на депресия.

Доскоро се смяташе, че тези нарушения на психичното здраве при родителите има вреден ефект само върху емоционалното здраве на малчуганите. Все повече обаче се потвърждава и твърдението, че те оказват влияние и върху физическото състояние на децата. Наблюденията на учените показали, че децата на майки с тревожни разстройства много често пропускат закуската. Те обикновено са зависими от храната и предпочитат да ядат отделно от всички членове на семейството. Характерно за такива деца е също, че прекарват съвсем малко време в сън и игри.

Затова експертите призовават майките с депресия да се лекуват при специалист и в същото време да се обърнат към диетолог, който да реши проблемите със затлъстяването на децата им още в ранен етап. Препоръчва се още да увеличат физическата активност и танците, които подобряват настроението и намаляват теглото. 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg