Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Пеенето помага при учене на чужд език

health.bg 2013-07-19
Неврологични проблеми : Пеенето помага при учене на чужд език - учене, чужд език, пеене, запаметяване, мозък
Изпяването на думите и слушането им създават силни връзки между музиката и паметта

Пеенето помага при учене на чужд език, защото така по-лесно се запомнят думи и фрази, а и по-добре се усвоява произношението.

Хората, които изпяват думи или къси фрази на чужд език, докато ги учат, ги изговарят два пъти по-добре, установиха учени от университета на Единбург, съобщи БТА.

Изпяването на думите и слушането им създават силни връзки между музиката и паметта. Макар и да не е съвсем ясно как става това, известно е, че музиката помага на студентите да учат. Затова ръководителят на екипа д-р Кейти Оувъри мисли, че пеенето е нова алтернатива на традиционното слушане и повтаряне при преподаване на нов език.

За изследването учените са използвали записи на унгарски думи, които са пускали на 60 възрастни. Езикът е избран, защото с него имало най-малка вероятност доброволците да са чували вече думите. Резултатите показват, че когато думите били поднасяни ритмично или изпети, хората си ги спомняли по-добре.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg