Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Безплодните мъже са по-податливи на ракови заболявания

Медвести 22-07-2013
Рак : Безплодните мъже са по-податливи на ракови заболявания - азооспермия, рак на тестисите, сперматозоиди, мъжко безплодие
Учени препоръчват хората под 30-годишна възраст със заболяването азооспермия да се подлагат на тест

Учени от Станфордския университет са установили, че страдащите от безплодие мъже са по-застрашени от развитие на онкологично заболяване, съобщи "Медвести". Резултати от ново изследване показват, че мъжете над 30-годишна възраст с диагноза азооспермия - липса на сперматозоиди в еякулата, рискът е осем пъти по-голям. 

Един от авторите на проучването - проф. Майкъл Айзенберг припомня, че до момента науката бе установила известна зависимост между мъжкото безплодие  и рака на тестисите. Новите данни обаче сочат, че съществува риск за развитие и на други локализации. До този извод учените са достигнали след анализ на клиничните случаи на няколко хиляди души с диагноза рак. Оказало се, че около една четвърт от тях страдат от азооспермия. 

Предполага се, че азооспермията е генетично заболяване. Експертите обясняват, че нарушенията при около 25%  от човешките гени могат да бъдат предпоставка за развитие на заболяването. 

По тази причина проф. Айзенберг препоръчва хората с това заболяване под 30-годишна възраст да се подлагат на тест, който да помогне за ранното откриване на различни видове рак.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg