Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Пациенти отказват безплатни прегледи

health.bg 2013-08-07
Рак : Пациенти отказват безплатни прегледи - Спри и се прегледай, рак, на гърдата, карцином, тумор, на дебелото черво, на маточната шийка
Едва 3500 души са се включили в кампанията "Спри и се прегледай" на МЗ

Пред провал е националната здравна кампания „Спри и се прегледай” заради нехайни пациенти, съобщава в. „Труд”.

Тя е по инициатива на Министерството на здравеопазването и се финансира с 19,5 млн. лв. евросредства. Разпратени са общо 15 000 покани за безплатни прегледи за трите най-разпространени злокачествени заболявания - рак на шийката на матката, на гърдата и на дебелото черво. Възползвали са се едва 3500 души.

„Много хора не се отзовават от страх. Има и такива, които търсят помощ едва когато вече е много късно”, коментираха лекари от Велико Търново, където бяха съобщени данните.

 „Има проблем с изпращането на поканите за прегледи. Отпускарски сезон е. Надявам се през септември да се отзоват повече пациенти. Има министерство и тези дейности се движат оттам. Ние сме изпълнители. Затрупани сме с работа и въздух не можем да си поемем”, каза шефката на онкодиспансера д-р Мария Рачева.

От поканените 5353 души от Великотърновска област са откликнали едва 217, става ясно още от публикацията.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg