Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Лекарства за кръвно повишават риска от рак на гърдата

Times of India 2013-08-21
Рак : Лекарства за кръвно повишават риска от рак на гърдата - блокери на калциевите канали, хипертония, кардиология, „Фред Хътчисън”, карцином
Ако жената е приемала блокери на калциевите канали в продължение на 10 г. и повече, то тя има висок риск да се разболее от инвазивен тумор на млечната жлеза.

Продължителният прием на лекарства за хипертония – блокери на калциевите канали, е свързан с повишен риск от рак на гърдата. До този извод стига екипът на Кристофър Ли от Онкологичния изследователски център „Фред Хътчисън”, цитиран от в. „Таймс ъв Индия”. Препаратите за високо кръвно са едни от най-често предписваните в цял свят, посочват учените.

Последното проучване е било проведено сред жени на възраст 55-74 г. 880 от тях имали инвазивен рак на млечната жлеза, 1027 - инвазивен лобуларен карцином на гърдата, а 856 били здрави и служели като контролна група. Извършена била оценка на риск от възникване на рака на гърдата във връзка с продължителността на приема на лекарства срещу хипертония.

Оказало се, че ако жената е приемала блокери на калциевите канали в продължение на 10 г. и повече, то тя има най-високият риск да се разболее от инвазивен и лобуларен инвазивен рак на млечната жлеза.

Източник: Times of India
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg