Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алкохолът

Умерената консумация на вино пази от депресия

health.bg 2013-09-03
Алкохолът : Умерената консумация на вино пази от депресия - депресия, вино, алкохол, психично заболяване, сърце, здраве
До 15 грама дневно намаляват риска от развитие на заболяването

Ако човек пие до седем чаши вино седмично, опасността да се разболее от депресия намалява с една трета.

Учени от университета на Навара установиха, че до 15 грама алкохол дневно намаляват опасността от психичното заболяване за хората на средна и напреднала възраст.
Изследването е обхванало 5505 мъже и жени на възраст от 55 до 80 години, участвали в друг проект, оценяващ ефекта от средиземноморския начин на хранене върху състоянието на сърдечносъдовата система. Никой от тях в началото не е имал
депресия.

За седемгодишния период, през който били проследени доброволците, 443 души съобщили, че са развили депресия. Тези, които пиели малко - от 5 до 15 грама дневно, особено вино, се оказали с много по-малък риск от заболяването.

Резултатите на испанските учени противоречат на предишни трудове, според които алкохолът увеличава опасността от депресия. Възможно е противоречието да се дължи на факта, че в изследването не са включени доброволци, които са имали депресия или проблем с алкохола, уточнява БТА.

„Умерената консумация на вино може да намали опасността от депресия, но хората, които пият много, са по-застрашени от болестта”, каза ръководителят на изследването д-р Мигел Мартинес Гонзалес.

Възможно е също хората, които пият малко, да са по-здрави и това да намалява опасността от депресия

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg