Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бъбреци

42-годишна жена стана донор на трима тежко болни

CredoWeb 2013-09-09
Бъбреци : 42-годишна жена стана донор на трима тежко болни - трансплантация
Пациентите се възстановяват във ВМА и в УБ „Лозенец”

Нова донорска ситуация даде шанс за живот на трима души, нуждаещи се от трансплантация. Донорът е 42-годишна жена от Сливен, изпаднала в мозъчна смърт след тежък мозъчен кръвоизлив.

След съгласие на близките на починалата да дарят органите й, два лекарски екипа от София са пристигнали в Сливен, където на място са извършили експлантация на черния дроб и на двата бъбрека.

В нощта срещу 7 септември във ВМА в София е осъществена трансплантацията на черния дроб. Реципиентът е 54-годишен мъж с напреднала цироза. След интервенцията той е бил преместен в реанимацията на лечебното заведение, като състоянието му към момента е стабилно.

Рано сутринта на 8 септември в УБ „Лозенец” е приключила трансплантацията и на двата бъбрека, които са били присадени на две нуждаещи се жени – на 32 и на 50 години. От лечебното заведение обявиха, че операциите са преминали според очакванията, пациентките стабилизирани и се намират под постоянно лекарско наблюдение.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg