Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Гинекология

Високотехнологична болница по онкология строят в Плевен

health.bg 2013-09-19
Гинекология : Високотехнологична болница по онкология строят в Плевен - онкология, нова болница, Плевен, проф. Григор Горчев,
В нея ще се извършват всички здравни услуги, от които се нуждаят онкоболните

В Плевен започва изграждане на високотехнологична специализирана болница по онкология, информира БТА. Новината съобщиха ръководителите на екипа, който ще осъществи проекта - онкохирургът проф. Григор Горчев и бизнесменът инж. Валери Карааргиров. Комплексът ще бъде уникален, защото в него ще бъдат събрани всички здравни услуги за пациенти, засегнати от злокачествени заболявания, поясни проф. Горчев. "Сега много от моите пациенти пътуват до Турция и до други болници, за да продължат лечението си. След като влезе в експлоатация новата болница, те ще могат да получат всичко необходимо за лечението си в Плевен", допълни той. 

Строителство на онкоцентъра започва до края на октомври с частна инвестиция и с кредити за 10 милиона лева, поясни Карааргиров. Ще бъде завършен в края на 2014 г., като се очаква да започне да функционира от началото на 2015 г, уточни той. Лечебното заведение ще бъде разположено на 5 300 кв.м. разгърната площ в индустриалната зона /до магазин МЕТРО/ и ще разполага с 84 легла. 

Проф. Горчев разкри, че две години и половина са работили за създаване екипа на новата болница. Персоналът ще включва 160  висококвалифицирани кадри от България и водещи специалисти от чужбина. Проектът е създаден, за да отговори на най-съвременните европейски изисквания за лечение на раковите заболявания, е категоричен онкохирургът. Освен онкогинекология, в него ще бъдат развити и образна диагностика, онкоурология, обща хирургия на ракови заболявания, химиотерапия, миниинвазивна хирургия, хайфу-технологията и други медицински направления. 

На практика новата болница ще разшири дейността на специализираната болница по акушерство и гинекология "Св. Марина", поясни инж. Карааргиров. В нея за 10 години са преминали над 100 хиляди пациенти, годишно се извършват по 2500 операции, а за последните 4 години са родени 1005 бебета. Услугите й ползват пациенти от Турция, Румъния, Молдова, Македония, Великобритания, САЩ.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg