Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Фитнес и спорт

Спортът на гладно е вреден

health.bg 2013-09-24
Фитнес и спорт : Спортът на гладно е вреден - спорт, физическо натоварване, метаболизъм, тренировка
Физическото натоварване на празен стомах може да доведе до загуба на мускулна маса

Ефективността на тренировките зависи от храненето преди и след тях, твърдят британски диетолози. Те доказаха, че не бива да се ходи в спортната зала на празен стомах.

Според експертите тренировките на гладно може да се сравнят с опит да подкараш колата, без да си я заредил с гориво. Затова съветът е преди занимания със спорт да се подкрепиш с два банана или овесени ядки с мляко. На свой ред след тренировките е необходимо да възстановиш изразходваната енергия. За тази цел много подходящо е менюто, съдържащо белтъчини.

Диетолозите предупреждават, че физическото натоварване на празен стомах може да намали интензивността и продължителността на тренировките, да доведе до загуба на мускулна маса и да снижи процесите на метаболизъм.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg