Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Пациенти недоволни от отказа на НЗОК да плаща онколекарство

health.bg 2013-09-24
Рак : Пациенти недоволни от отказа на НЗОК да плаща онколекарство - Заедно с теб, здравна каса, рак, онколекарство, финансиране, карцином, млечна жлеза, гърда
В становище те призовават да се съобщят открито имената на хората, взели решението

Пациентските организации „Заедно с теб” остро осъждат решението на Националната здравноосигурителна каса и Надзорния съвет за отказа да бъде финансиран допълнителен медикамент за диагнозата „Злокачествено новообразувание на млечната жлеза”.

Според тях е недопустимо отлагането на финансирането на онкологично лекарство, изписано от компетентни лекари-експерти, за следващата година.

В становище на организациите, изпратено до медиите, те призовават да се съобщят открито имената на хората, взели това решение, което според тях застрашава живота на онкоболните.

Настояват също така НЗОК и политическото ръководство да намерят начин да осигурят лечението на онкологично болните пациенти, дори ако се наложи да се актуализира бюджетът за 2013 г.

„Не сме съгласни бездушни администратори да ограничават не само правото на лечение на пациентите, но и да оспорват по този начин предписаното лечение от експерти онколози”, се посочва още в становището, подписано от председателя Пенка Георгиева.

„Като бивш член на Надзорния съвет считам, че е най-малкото безотговорно, да не кажа и неморално, хора, които нямат пряко, професионално отношение към лечението на онкологични заболявания, да аргументират отказа си с предложения за други терапии.
Нима трябва да се връщаме към времената, когато пациенти сваляха перуките през Министерството на здравеопазването и водеха дела, за да си осигурят лечение?”, пита Пенка Георгиева.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg