Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Антитела от акула могат да се окажат ефективни срещу рак на гърдата

The Telegraph 2013-09-30
Рак : Антитела от акула могат да се окажат ефективни срещу рак на гърдата - рак на гърдата, антитела, IgNAR, HER2, HER3
Според учени те предотвратяват растежа на раковите клетки

Нов вид терапия може да помогне за ефективното лечение на рака на гърдата, съобщават биолози от университета в Абърдийн. Става дума за приложението на специфичния вид антитела IgNAR (immunoglobulin new antigen receptor), които се срещат при хрущялните риби - например акули. Според учените уникалните антитела могат да предотвратяват растежа на раковите клетки.

През следващите три години предстои да бъдат проведени редица изследвания, които да потвърдят теорията и да помогнат за създаването на лекарство срещу най-често срещаната злокачествена локализация при жените. Учените ще се фокусират върху две молекули - HER2 и HER3, които са разположени на повърхността на раковите клетки. Когато тези молекули се комбинират, раковите клетки получават сигнал за растеж и делене. Според изследователите IgNAR могат да спрат предаването на сигнала и да предотвратят развитието на заболяването.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg