Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

След скандала: осигуряват онколекарството за два месеца

CredoWeb 2013-10-01
Рак : След скандала: осигуряват онколекарството за два месеца - рак на гърдата, онколекарство, НЗОК,
Фирмата производител поема лечението на пациентите с рак на гърдата

Проблемът с лекарството афинитор за рак на гърдата е решен, обяви пред БНР управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова. Тя обясни, че е получила писмо, от което става ясно, че фирмата производител се ангажира да предостави медикамента безплатно през октомври и ноември. За целта националният  консултант по онкология ще трябва да прецени колко от болните се нуждаят от това лечение.

Миналата седмица Надзорният съвет осигурителната институция единодушно реши НЗОК да не заплаща за лекарството през следващите два месеца заради големия дефицит в бюджета. Решението предизвика остра реакция от страна на пациентите и на пациентски организации, които публично обвиниха касата в геноцид.  

Цената на въпросния медикамент е над 7000 лв., което силно ограничава достъпа на болните до него. Досега лекарството се изписваше у нас само при рак на бъбреците и на панкреаса. Новото лечение се прилага в случаите на рак на гърдата, при които всички други възможни терапии са приложени, но вече няма ефект от тях.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg