Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Алцхаймер

Допълнителна подкрепа за болните с Алцхаймер

CredoWeb 2013-10-03
Алцхаймер : Допълнителна подкрепа за болните с Алцхаймер - алцхаймер, консултации, МТСП, НЗОК, МЗ
Проект на МТСП осигурява на пациентите и техните близки безплатни психологически и юридически съвети, както и консултации с различни специалисти.

Пациентите с Алцхаймер и техните близки вече ще могат да разчитат на безплатни психологически и юридически съвети, както и на консултации с различни специалисти. Това става възможно благодарение на проекта „Предоставяне на иновативни социални услуги за засегнатите от Алцхаймер и техните семейства в общността – мисията възможна“, който стартира в края на миналия месец. Моделът е абсолютно нов за България и се очаква да подобри достъпа на болните до социални и медицински услуги както в големите градове, така и в малките населени места чрез използването на мобилни кабинети. 

Алцхаймер е прогресивно дегенеративно заболяванe на мозъка, което води до личностни промени на индивида. Много често ранните симптоми като загуба на памет, проблем с говора, затруднение при извършване на ежедневните дейности и задачи, дезориентиране за време и пространство, неочаквана и бърза  промяна на настроението и поведението остават незабелязани или се приемат като нормални за възрастта промени.  

От 2013 г. у нас лекарствата за домашно лечение на заболяването се покриват частично от НЗОК, а МЗ инициира иницатива за Национален план за борба с болестта на Алцхаймер. Новият проект  цели да окаже допълнителна подкрепа на пациентите, като  помогне да съхранят достойнството и личностния си капацитет. Той се реализира от Фондация „Състрадание Алцхаймер България" с подкрепата на Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Инициативата стартира пилотно във Варна, в Бухово и в Кремиковци. Желаещите да получат консултация могат да се свържат на следните адреси:

Варна - телефон: 0899 432079; е-mail: compassion.alz@abv.bg

В Бухово и Кремиковци се предоставят мобилни услуги /по домовете/ -  телефон: 0888 663876; е-mail:compassion.alz@abv.bg

  

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg