Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Стартира кампания с безплатни прегледи за рака на гърдата

CredoWeb 2013-10-03
Рак : Стартира кампания с безплатни прегледи за рака на гърдата - онкология, рак на гърдата,
Три болници- Първа АГ "Св. София", ВМА и "Св. Марина" ще консултират пациенти без направления през октомври.

През октомври, когато се отбелязва Световният месец за борба с рака на гърдата, три болници ще извършват безплатни прегледи при мамолог. В Първа  АГ „Св. София“ в столицата и в „Св. Марина“, Варна, изследванията ще се провеждат всеки четвъртък, а във ВМА – всеки делничен ден с изключение на петъците. Известната водеща Нана, която се бори с коварното заболяване, прие да агитира за кампанията. „Около 30% от случаите на рак на гърдата се диагностицират в трети и четвърти стадий. Дошло е времето за национална политика, и да се прекъсне тенденцията за късното диагностициране на рака на гърдата“, каза доц. д-р Георги Байчев от Клиниката по гръдна хирургия на ВМА.

В рамките на кампанията психолози ще консултират безплатно жени с поставена диагноза „рак на гърдата“ и техните близки в АГ-болница „Св. София“ всеки понеделник, а в УМБАЛ „Св. Марина“ – всеки четвъртък. „Психологичното консултиране при лечението на рака на гърдата все още не е наложено в България, но е една от добрите практики по света. Първа САГБАЛ „Св. София” е една от първите болници в България, в които психологичното консултиране е включено във всички етапи“, отбеляза психологът Ирина Димова, която е част от екипа на АГ-болницата. През месец октомври болниците „Св. София“ и „Св. Марина“ организират и училище за настанените в болниците бременни и млади майки, където ще бъде разяснявана необходимостта от превенция на заболяването. Всички прегледи и консултации ще се провеждат след предварително записване.

На 17 октомври под патронажа на Комисията по здравеопазването и лично на нейния председател д-р Нигяр Сахлим, ще се проведе и кръгла маса за рака на гърдата. „Държавата, според нас, не са политиците, а сме всички ние – лекари и пациенти. Организираме кръгла маса за рака на гърдата в Народното събрание, за да може там да се чуе гледната точка на всички страни, включително и на политиците“, каза директорът на Първа САГБАЛ „Св. София“ д-р Иван Костов.
Телевизионната водеща Нана разказа за личните си емоции около битката със заболяването. Тя отбеляза, че диагностицираните с рак на гърдата жени се страхуват да се подложат на лечение. „Иска ми се в България да осъзнаем, че болниците, лекарите, специалистите не са ни врагове, че традиционната медицина е тази, която лекува рак. Отиде ли да се лекува жената, знаем – ракът на гърдата е лечим“, каза Нана.

Ето и графикът на безплатните прегледи:

ПРИ МАМОЛОГ
         
Първа САГБАЛ „Св. София“  - на 10, 17, 24, 31 октомври 2013 г.  от 8 до 14 ч., записване на тел.  02/4470207     
ВМА  - всеки делничен ден от 7 до 31 октомври, без петък от 13 до 14 ч., записване на http://www.mysurgery.bg/специалисти
УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна - на 10, 17, 24, 31 октомври 2013 г. от 14 до 15 ч., записване на 052/978-660
     
БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПСИХОЛОГ ЗА ЖЕНИ С РАК НА ГЪРДАТА
     
В Първа САГБАЛ „Св. София“ на  7, 14, 21, 28 октомври 2013 г. от 9 до 13 ч., записване на 0888-91-32-44     
В УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна на 10, 17, 24, 31 октомври 2013 г. от 15 до 16 ч., запиване на 052/ 978-660   






бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg