Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Представят книгата ”Заболявания на млечната жлеза” на доц. Георги Байчев

health.bg 2013-10-04
Рак : Представят книгата ”Заболявания на млечната жлеза” на доц. Георги Байчев - рак на гърдата, скрининг, онкология, хирургия,
Премиерата е на 7 октомври в киносалона на ВМА. В 11 глави са разгледани епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза.

Премиера на книгата ”Заболявания на млечната жлеза” под редакцията на доц. Георги Байчевхирург-онколог в Клиниката по гръдна хирургия на ВМА, ще бъде представена на 7 октомври 2013 г., от 12.00 ч. в киносалона на ВМА (входа след  Спешната помощ). Книгата е дело на авторски  колектив от гръдни хирурзи, патолози, онколози и анестезиолози от ВМА, студенти и  представители на неправителствени организации, работещи  активно по превенцията, диагностиката и лечението на онкологичните заболявания.

Премиерата е част от октомврийската кампания за борба с рака на гърдата. Според данни на СЗО този вид карцином  е най-честият злокачествен тумор в развитите страни и е на второ място по смъртност от онкологични заболявания. Ракът на млечната жлеза се развива при една от всеки 8 американки, една от 10 западноевропейки и една от 22 българки.

Тези тревожни статистики показват, че все повече представители на медицината, обществените организации и медиите трябва да познават проблематиката и да бъдат активни посланици в битката с рака на гърдата. Такава е и целта на настоящата монография от авторски колектив на ВМА -  да представи както класическите методи за диагностика и лечение, така и бързо развиващите се мултидисциплинарни аспекти на съвременните тенденции и помогне активно в превенцията на коварното заболяване.

Книгата включва 11 глави,  в които са разгледани епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза.  Специално внимание е отделено на скрининга, тактиката при високорисковите пациентки и превенцията на рака на гърдата.

 В рамките на кампанията доц. Георги Байчев ще продължи целогодишната си  практика за безплатни прегледи – от понеделник до четвъртък, между 13.00 и 14.00 ч., в Клиниката по гръдна хирургия на ВМА (8-ми етаж). Записването за преглед става на интернет адрес: http://www.mysurgery.bg/специалисти




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg