Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Излезе от печат монографията „Заболявания на млечната жлеза”

Mysurgery.bg 2013-10-09
Рак : Излезе от печат монографията „Заболявания на млечната жлеза” - рак на гърдата, онкология, хирургия, диагностика
Авторският колектив от ВМА разглежда епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на тези заболявания.

От глобална гледна точка, въздействието на заболяванията на млечната жлеза в съвременното общество е основен епидемиологичен проблем, който продължава да нараства ежегодно. Тези заболявания се характеризират с висока честота и голяма хетерогенност, и могат да оказват съществено влияние върху качеството на живота на жените. По данни на СЗО карциномът на гърдата е най-честият злокачествен тумор при жените в развитите страни и е на второ място по смъртност от онкологични заболявания. Заболяването се развива при една от всеки осем американки, една от десет западноевропейки и една от двадесет и две българки.

Освен това всяка втора жена на възраст между двадесет и седемдесет години има някаква форма на доброкачествено заболяване и приблизително всяка трета се консултира със своя лекар във връзка с проблеми с гърдите.

Тези статистики показват, че все повече клиницисти трябва да познават тази проблематика и да бъдат готови да дават компетентни съвети по отношение на поведението при доброкачествените и злокачествените заболявания на гърдата.

Цел на настоящата монография „Заболявания на млечната жлеза”, с авторски колектив от ВМА София е да представи класическите методи за диагностика и лечение както и да изложи актуална информация за съвременните тенденции в бързоразвиващото се мултидисциплинарно поведение при тези състояния.

Книгата включва единадесет глави, в които са разгледани епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза. Специално внимание е отделено на скрининга, тактиката при високорисковите пациентки и превенцията на рака на гърдата.

Освен че са представени в момента действащите национални стандарти за добра клинична практика в диагностиката и лечението, има отделни раздели, в които е отделено внимание на някои особено актуални теми като ролята на преканцерозите, прогностичните фактори, онкопластичната хирургия, някои нови лечебни режими. Има отделен раздел разглеждащ проблемите на обезболяването и качеството на живот на пациентките с карцином на млечната жлеза, като е и обърнато внимание на казусът „рак на гърдата и общество”.

Монографията е насочена към широк кръг специалисти – онколози, хирурзи, патолози, общопрактикуващи лекари, както и към специализанти и студенти. Тя ще бъде представена на мултидисциплинарната конференция МОРЕ 2013 на Златните пясъци от 10 до 12 октомври 2013 г.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg