Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

С настъпването на старостта мозъкът буквално ръждясва

health.bg 2013-10-10
Неврологични проблеми : С настъпването на старостта мозъкът буквално ръждясва - мозък, памет, метали, алцхаймер, неврони, слабоумие
Нормалната работа на мозъка зависи от високото съдържание на определени метали в него

Австралийски учени, изучаващи строежът и работата на мозъка, са стигнали до извода, че в периода на стареене в него се нарушават метаболитните процеси, свързани с металите. А това може да доведе до ръждясването на мозъчното вещество в буквалния смисъл на думата.

Изследователи от университета на Мелбърн смятат, че нормалната работа на мозъка в частност се обуславя от високото съдържание на метали в него. За функционирането на мозъка са необходими окисляемите метали като желязо и цинк, отбелязва БТА.

Към 60-годишна възраст организмът преминава през няколко стадия на метаболитни изменения, които променят вътрешните процеси. Постъпващото в мозъка желязо при метаболитни нарушения може да се окисли и да наруши работата на мрежата от неврони. В резултат може да се развие старческо слабоумие и болестта на Алцхаймер.

Сега австралийските учени работят над създаване на препарати, които са способни да възстановят метаболитния баланс на организма.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg