Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

Пръстта може да стане източник на нови антибиотици

Medical News Today 2013-10-23
Инфекции : Пръстта може да стане източник на нови антибиотици - антибиотици, бактерии, рифамицин, келданамицин
През последните 25 години броят на новите антибиотици рязко е спаднал

Учени от университета Макмастър са на мнение, че устойчивостта към бактериите не е толкова страшна. Това е положителен фактор, който стимулира търсенето на нови антибиотици.

Миналата година Центърът за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ информира, че прекомерното използване на антибиотици в медицината и в селското стопанство е довело до появата на патогени, устойчиви на известните антибиотици. При това през последните 25 години броят на новите антибиотици рязко е спаднал, а основната част е била открита още през 40-60-те години на миналия век.

Сътрудниците на университета Макмастър предлагат да се обърне внимание на обикновената пръст. Според тях тя е прекрасен източник на бактерии и гъбички, които ще помогнат да се получат нови антибиотици.

Отделно изследване е позволило да бъде разработена уникална система за скрининг. В резултат е открит антибиотикът пекискомецин, свързан с нова бактерия, обитаваща Пекиско (Албърта). Открити са също нови агенти, произвеждащи антибиотика рифамицин. Друг бонус е противораковото съединение келданамицин. Заслуга на биолозите са и тестовете, позволяващи да се определят различията между двата типа подгрупи антибиотици.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg