Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Ваксината срещу HPV e безопасна, сочи мащабно проучване

БТА 2013-10-25
Рак : Ваксината срещу HPV e безопасна, сочи мащабно проучване - HPV, човешки папиломен вирус, рак на маточната шийка, ваксина,
Изследването е обхванало близо 1 млн. души

Ваксината срещу HPV e безопасна, сочи мащабно проучване

Изследването е обхванало близо 1 млн. души

Мащабно изследване, обхванало близо 1 милион момичета в Дания и Швеция, показва, че ваксината срещу човешки папиломен вирус (HPV) не е свързана със здравословни проблеми нито в краткосрочен, нито в дългосрочен аспект, предаде Ройтерс.

Ваксината, прилагана в три дози през шест месеца при момичета (и момчета) на около 12-годишна възраст, предпазва от  инфекция с човешки папиломен вирус, който при жените може да причини рак на маточната шийка.

„Нямаше опасения относно безопасността на ваксината и преди, няма ги и сега”, казва Лисен Арнхайм-Далстрьом, ръководителката на проучването от института „Каролинска” в Стокхолм.

За целите на настоящото изследване са използвани национални данни от двете страни за броя на момичета между 10 и 17 години, диагностицирани с който и да е от 53 автоимунни и неврологични проблема, сред които панкреатит, ревматоиден артрит, псориазис, нарколепсия. Проучено е и дали момичетата са получили тромби
скоро след ваксинацията.

Над 997 000 момичета са били диагностицирани с някое от състоянията, посочени в списъка. Данните сочат, че близо 300 000 от тях са получили поне една доза от ваксината, а около 160 000 - и трите.
Според резултатите от мащабното проучване, публикувано в „Бритиш медикъл джърнъл”, няма връзка между типа здравословни проблеми и времето, по което момичетата са ги развили, и това дали те са ваксинирани в рамките на предходните шест месеца, или изобщо не са ваксинирани.

Преди настоящото проучване са наблюдавани изолирани случаи на образуване на тромби и развитие на други здравословни проблеми във връзка с ваксината, но настоящото мащабно изследване не открива никакви негативни последствия за здравето.

Над 100 милиона дози са приложени по света, откакто първата ваксина срещу човешки папиломен вирус е одобрена през 2006 г.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg