Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Инициатива срещу рака на гърдата

CredoWeb 2013-10-29
Рак : Инициатива срещу рака на гърдата - рак на гърдата, карцином на млечната жлеза, болница Света София, ВМА, балони
В памет на жените, починали от рак на гърдата, ще бъдат пуснати 1200 розови балона

В памет на жените, починали от рак на гърдата и в знак на съпричастност към техните близки, днес в София ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Това съобщиха от Първа АГ-болница „Св.София”.

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от болниците „Св. София” в столицата, „Св. Марина” - Варна и Военномедицинската академия. Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

По време на събитието ще бъдат оповестени резултатите от едномесечната кампания, насочена към профилактиката и лечението на заболяването в трите лечебни заведения.

На място ще бъдат раздавани информационни брошури и анкетни листа за самостоятелно измерване на риска от рак на гърдата

 

За участие в инициативата са поканени министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Нигяр Джафер, директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Румяна Тодорова и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Пускането на балоните ще бъде в 11:00 часа, до фонтана на обновената пешеходна зона на бул. „Витоша”, при пресечката с ул. „Петър Парчевич”.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg