Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Неврологични проблеми

Учени откриха миникомпютър в мозъка

БТА 2013-10-29
Неврологични проблеми : Учени откриха миникомпютър в мозъка - мозък, памет, дендрити, неврони, неврологичните разстройства
Дендритите правят нещо повече от това да предават информация между нервните клетки

Учени от САЩ са установили, че дендритите - наподобяващите клони разклонения на нервните клетки, функционират като мининеврални компютри, които активно обработват информация и увеличават обработващата мощ на мозъка, съобщи „Сайънс дейли”.

Досега се смяташе, че дендритите осигуряват пасивно свързване в мозъка. Авторите на настоящото проучване от университета на Северна Каролина обаче са открили, че разклоненията на невроните правят нещо повече от това да предават информация между нервните клетки.

„Внезапно се оказа, че обработващата мощ на мозъка е по-голяма, отколкото смятахме първоначално”, казва ръководителят на изследователския екип Спенсър Смит.

Откритието ще промени възприетите научни модели за функциитена невронните мрежи в мозъка и ще подобри разбирането за неврологичните разстройства.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg