Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Рак

Нова ваксина срещу рак дава обнадеждаващи резултати

БТА 2013-10-30
Рак : Нова ваксина срещу рак дава обнадеждаващи резултати  - рак на гърдата, карцином на простатата, ваксина, химиотерапия,
Тя е въздействала положително при карцином на гърдата и на простатата

Новосибирски учени от Научноизследователския институт за клинична имунология към Руската академия на медицинските науки са разработили ваксина срещу рак, съобщи ИТАР-ТАСС.

Ваксината вече е преминала клинични изпитания и е показала добри резултати. Сега тя се прилага при болни от рак 3-4 степен и увеличава продължителността на живота им повече от два пъти, съобщи директорът на института, академик, д-р на медицинските науки Владимир Козлов.

„Ние извличаме от организма на човека т.нар. дендритни клетки, след което ги натоварваме с антигени на туморните клетки. Дендритните клетки ги преработват, ние ги инжектираме на човека, те започват да работят в организма, предизвиквайки
добър имунен отговор. Тоест борят се активно с тумора. Нашата разработка не е ваксина в класическия смисъл на думата като метод за предпазване от болестта. По същността си това е клетъчна терапия”, пояснява акад. Козлов.

По думите му сега препаратът се прилага при болни след операция. Следващият етап е той да бъде използван през ранния стадий на заболяването.

Ученият е разказал, че ваксината дава добри резултати при няколко вида рак, сред които колоректален, на гърдата и на простатата.

„Не бива обаче да се търси панацея срещу злокачествените образувания, само с един метод от тях не можем да се излекуваме. Освен дендритните клетки с рака се борят и други. Затова с болестта трябва да се борим комплексно. За добър ефект е необходим имуномодулиращ „коктейл”, подчертава Владимир Козлов. -  Освен това трябва да се прилагат и други терапии - химиотерапия, лъчетерапия, при всеки случай лечението трябва да бъде подбрано индивидуално”.

В близко бъдеще имунолозите ще разработят профилактични ваксини не само срещу рака, но и срещу други болести, като например атеросклерозата. Подобни разработки вече се правят в института, подчертава акад. Козлов.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg