Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Аюрведа

NeOx - древна индийска рецепта за болки в ставите

health.bg Архив 2009г.

Повече от 70% от хората на възраст над 60 години имат артрозна болест. Жените страдат 2 – 3 пъти по-често от нея. Различни по възраст и пол пациенти имат скованост и болки в гърба поради дископатия, радикулит, лумбаго, лумбалгия, ишиас, ишиалгия.

В същото време здрави хора, също разнородни по възраст, пол и социално положение, се оплакват от временни здравословни проблеми като: схващания в областта на врата, болки в гърба, плексит, невралгии. Включително жените с мускулно-скелетни болки поради навлизане в менопауза. Болки в ставите и мускулите имат и активно спортуващите и хора, подложени на големи физически натоварвания.

Едва ли някой се съмнява, че костно-ставните заболявания представляват сериозен медико-социален проблем. И какви съмнения? От тях страдат близо 1 млн. души в България. Практически на възраст над 50 години всеки втори от населениието има някакви костно-ставни оплаквания.

И не само у нас. Не случайно Световната здравна организация (СЗО) обяви първото десетилетие на новия век за "Декада на костните и ставните заболявания".

Обединяващото за всички тези хора е болката. Тя ги води в една посока – към търсенето на медицинска помощ. При повечето пациенти се налага непрекъснато да се прилагат болкоуспокояващи и противовъзплалителни лекарства, повечето от които имат много нежелани лекарствени реакции при продължително приложение.

Това налага търсенето на медикаменти с минимални странични ефекти, което да позволява продължителното им приложение за овладяване на болката. А най-естественото при това търсене е да се стига до продуктите на растителна основа. Завръщане към природата.

Резултат от такова "пътуване" е NeOx. Като медикамент без рецепта, той се предлага в аптеките в две форми за външно приложение – маслен разтвор и крем.

Масленият разтвор, олиото NeOx, е балансирана формула от 14 автентични индийски билки и есенциални масла. Те са "продукти" от природата, които са извeстни и традиционно широко използвани. Тази им популярност, напълно логично, си има причина, която се корени в тяхното антиартритно и противовъзпалително действие. Тези активни съставки взаимодействат оптимално и действат еднопосочно за овладяване на болката. Има и още. Специалистите изреждат дълъг списък: NeOx oil подобрява кръвооросяването и стимулира лимфоотичането в засегнатото място, подобрява мускулния тонус и здравината на ставните връзки, въстановява мобилността на ставите след травма. NeOx oil сe препоръчва като помощно симптоматично средство за овладяване на болката и възпалението при артроза с различна локализация, мускулни, ставни и костни болки с различен произход, невралгии и др. Достатъчно е няколко капки от олиото да се приложат чрез продължително втриване в засегнатото място 2-3 пъти дневно.

Простичко казано, олиото NeOx прониква дълбоко в тъканите и осигурява бързото и продължително овладяване на болката. А и неспециалистите веднага откриват приятната миризма на бор, както и факта, че не остават следи по кожата и дрехите след приложението му.

И специалисти, и неспециалисти пък могат да са сигурни, че продуктът е преминал клинични тестове за кожна чувствителност. Изцяло растителният му произход го прави подходящ за продължително приложение без опасност от появата на странични ефекти.

Втората форма от тандема е кремът NeOx . Той съдържа пет оптимално подбрани и клинично тествани съставки (без съмнение също природни). Интересно е, че една от тях – Wintergreen oil, съдържа 95% метил салицилат, който е природният еквивалент на аспирина. NeOx крем има бърз и продължителен болкоуспокояващ ефект и е подходящ за приложение при хронични травми на опорно-двигателния апарат, навяхвания, скованост и болки в гърба. Поради съчетанието на аналгетичен и релаксиращ мускулатурата ефект NeОx крем се препоръчва за приложение и при спортисти преди и след тренировки.

А в заключение – може би най-важното. NeOx – маслен разтвор и крем, не са просто мазила. Създадени според мъдростта на Аюрведа, въз основа на лечебните принципи на това толкова древно, но и все така валидно индийско знание за живота. И успоредно с това пречупено през призмата на съвременните човешки познания за механизма на болката и нейното овладяване. Мъдра комбинация – търсена и намерена в резултат на 12-годишни научни изследвания.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg