Здравето от А до Я - Депресия
Нездравословните храни предизвикват и депресияhealth.bg 2009-11-02
![]() В изследването, публикувано в British Journal of Psychiatry, са взели участие 3500 доброволци на средна възраст. Участниците са разделени на две групи – едните консумирали плодове, зеленчуци, риба и др. полезни храни (пресни и/или органични), а другите – сладки неща, пържени храни, високомаслени млечни продукти, месо и др.(преминали топлинна или друга обработка – добавяне на сол, захар и т.н.). След като са взети предвид фактори като пол, възраст, образование, физическа активност, вредни навици и хронични заболявания, е установено наличието на бъдещ риск от депресия в зависимост от диетата. Тези, които консумират повече полезни храни, имат 26% по-малък риск от депресия в сравнение с любителите на вредни храни, които са с 58% по-застрашени. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |