Здравето от А до Я - Рак
Соя и броколи за профилактика на рака на дебелото червоhealth.bg 2009-11-25
![]() Изследователите са установили, че тези продукти не само защитават организма от вредни вещества, причиняващи рак, но и могат да се борят с болестта. Тайната на соята вероятно се крие в естествените липиди, чиито високи нива карат раковите клетки да се самоунищожават. Процесът, известен като апоптоза, е ключов елемент в предотвратяването на рака на дебелото черво. Предишни изследвания показват, че соевите продукти могат да намаляват риска от рак, както и да понижават кръвното налягане и нивото на холестерола. Наблюдаван е и положителен ефект върху риска от остеопороза. Броколито (също зелето и карфиолът) пък има свойството да повишава нивата на протеин, който защитава организма от вредните вещества, които предизвикват рак, твърдят учените, цитирани от в. "Дейли Експрес". бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |