Здравето от А до Я - Гинекология
Млечните храни предпазват от миома на маткатаhealth.bg 2009-12-08
![]() Американско изследване показва, че консумацията на млечни продукти намалява риска от развитието на миома на матката (доброкачествен тумор). Учени от Бостънския университет са изследвали 59 000 чернокожи жени, тъй като е известно, че те приемат по-малко калций, магнезий и фосфор с храната и страдат 2-3 пъти повече от това заболяване. Резултатите показват, че антиоксидантите в млечните продукти влияят положително върху работата на половите хормони в женския организъм. Рискът от образуване на фиброзен тумор е намалял с 30% при жените, които консумирали по 4 или повече порции млечни продукти дневно. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |