Здравето от А до Я - Рак
Шамфъстък срещу рак на белия дробhealth.bg 2009-12-10
![]() Всекидневната консумация на шамфъстък може да предпази от белодробен рак, съобщава Science Daily. Учени от Тексаския университет са установили, че тези ядки увеличават нивата на гама-токоферола (тип витамин Е) в тялото. „Известно е, че витамин Е осигурява определено ниво на защита срещу някои форми на рак. Приемът на гама-токоферол може да намали риска от рак на белите дробове”, отбелязва д-р Ладиа Ернандес. В проучването са включени 36 души. В продължение на четири седмици 18 от тях са консумирали по 68 грама шамфъстъци на ден, а останалите – не. Установено е, че при хората, приемали ядките, нивата на гама-токоферол са значително по-високи. Шамфъстъкът е полезен и за сърцето, тъй като съдържа антиоксиданти и понижава нивата на „лошия” холестерол.
бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |