Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бременност и раждане

Борбата с детското затлъстяване може да започне преди раждането

health.bg 2010-05-15
Бременност и раждане   : Борбата с детското затлъстяване може да започне преди раждането - здраве, диабет, раждане, бременност, затлъстяване
Децата, чиито майки са страдали от затлъстяване и/или са развили гестационен диабет по време на бременността, са застрашени от наднормено тегло преди да навършат 11 години, съобщава Ройтерс.

Германски учени твърдят, че намаляването на излишните килограми преди забременяване може да предотврати проблеми с теглото при следващото поколение.

Проучването, публикувано в Diabetes Care, е обхванало около 1400 деца и показва, че комбинацията от генетични фактори и проблемно тегло при майката увеличава значително опасността от затлъстяване при децата.

Според учените, лекарите трябва да съветват жените да подобрят начина си на живот преди да забременяват, за да се избегнат здравословни проблеми при наследниците.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg