Здравето от А до Я - Затлъстяване
Трудът "овкусява" хранатаhealth.bg 2010-11-08
![]() Те твърдят, че усилията за получаване на храна не само увеличават стойността й (от емоционална гледна точка), но може да подобрят и вкуса й. Засега не е ясно защо се наблюдава това явление, но учените са сигурни, че този ефект продължава най-малко 24 часа след усилената работа за получаване на храната. Това дава основание да се предположи, че хората с наднормено тегло може да успеят да променят хранителните си навици и да започнат да предпочитат по-здравословна храна с ниско съдържание на калории, ако се промени количеството работа, необходима за получаването й. Изследователите от университета „Джонс Хопкинс” установили още, че усилената работа може дори да накара хората да харесват храна, която не им е любима, например с ниско съдържание на мазнини. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |