Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Ново оръжие срещу мастните депа

Камен Здравков 11-10-2012
Затлъстяване : Ново оръжие срещу мастните депа  - здраве, паласки, килограми, диета,
Интервю с д-р Румяна Кожухарова, дерматолог в Beauty systems.

Д-р Кожухарова, кога човек може да отслабне само с диета и движение и кога се налагат други методи?
Няма универсална формула за перфектна форма. Всеки организъм реагира различно. Да, с диета и активно движение можем да губим килограми, но обикновено това е неравномерно. Винаги остават неразградени мастни „островчета“ - паласките, възглавничките на ханша, корема. Освен това, с намаляване на обиколките, особено когато неразумно бързо отслабваме, страда и кожата. Тя става по-отпусната, бръчките се подчертават. Затова се налага използването и на други, иновативни методи, които да разграждат мастните депа в тези трудни зони и да стягат кожата.

Вярно ли е, че формирането на броя на мастните клетки в тялото завършва с пубертета и след това можем само да намаляваме размера им, но не и броя, поради което след отслабване често отново се напълнява?
Мастните клетки (адипоцити) съдържат мастни капки, състоящи се от триглицериди  и холестеролови естери. Те се произвеждат в три етапа: в първите 2 години от живота, когато детето е на 7 г. и в юношеския период. Когато завърши периодът на растеж, спира и производството на мастни клетки. Ако възрастният човек натрупа килограми, това не е защото неговите мастни клетки са се увеличили на брой, а защото просто са нараснали на големина. С диета успяваме само да свием адипоцитите, но броят им не се променя.

Има ли вече реална алтернатива на операциите, чрез които се постигаше трайно намаляване на размера на проблемните зони?
За щастие вече разполагаме с метод, при който само с 1 процедура за 1 час успешно се третират проблемните мастни натрупвания. Апаратурата е патент на водеща американска компания. Става въпрос за неинвазивен метод, при който се разрушават мастните клетки и се изхвърлят от организма. Процедурата не крие рискове, няма период на възстановяване и дава много добри резултати. Тази иновативна апаратура действа чрез високоинтензивен, високочестотен, фокусиран на дълбочина 1,3 см, ултразвук.

Той загрява мастните клетки до около 59 градуса и ги разрушава. Клетъчната смърт настъпва за 1 секунда. При това околните тъкани не се засягат. В следващите 8-12 седмици останките от адипоцитите се елиминират чрез лимфата и черния дроб. Резултатът, който се наблюдава, е намаляване на обиколката минимум с 2,5 см. При почти половината пациенти обиколката се свива с 6-8 см. Правени са щателни клинични проучвания относно безопасността на метода и всички изследвания са показали резултати в нормата. Апаратът е сертифициран от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ. Безпроблемно могат да се третират коремът, бедрата, ханшът и талията.

Ако човек не се оперира и отслабне, как може да се справи с увисването на кожата?
Понякога постигането на мечтаната фигура действа пагубно на кожата. Тя се отпуска, набръчква се, изглеждаме уморени и прибавяме няколко годинки отгоре. Винаги трябва да комбинираме отслабването с процедури за стягане на кожата. Можем да го постигнем и само с една процедура Тhermage.

В синхрон ли е България с възможностите, които са достъпни за отслабване във високоразвитите държави?
В последните години в България навлиза все по-качествена, скъпа апаратура както за отслабване, така и за контуриране и моделиране на лице и тяло. Българите също заслужават най-доброто, най-ефективното и най-безопасното, което е създадено в света в тази област.
-----------------------------------------------------
За консултация с д-р Кожухарова
тел. 0888 184 905
 
    бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg