Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

10 стъпки за плосък корем

health.bg 14-11-2012
Затлъстяване : 10 стъпки за плосък корем - хранене, здраве, диета, спорт, движение, корем, тлъстини,
Някои стъпки могат да помогнат за намаляване на обема на талията и за трайно отслабване.

Ето 10 от най-резултатните мерки за премахване на коремните тлъстини.

Дълбоко дишане: Ако стресът не се контролира, той може да причини натрупване на коремни тлъстини и да причини здравословни проблеми. Един от най-бързите начини за нормализиране на нивото на хормоните на стреса, които предизвикват трупане на коремни тлъстини, е дълбокото дишане. За да се отпуснете, когато сте стресирани, вдишайте бавно и дълбоко няколко пъти.

Медитиране: Медитирането е фокусиране и концентриране върху определено нещо, например определен звук или предмет, или дори върху собственото дишане. Тази концентрация помага за намаляване на стреса и релаксира. Изследванията показват, че хората, които медитират редовно, са по-спокойни и по-рядко изпадат в депресия.

Чести и кратки физически упражнения: Колкото повече физически упражнения се правят, толкова по-добре, но когато сте заети и времето не ви достига, за да се отдадете на спорт, половин час дневно го разпределете на по-кратки упражнения. Изследванията показват, че 10-минутните упражнения по 3 пъти на ден са също толкова резултатни за загубата на тегло.

Сън: Сънят е много важен фактор за премахването на коремните тлъстини. При неправилно спане се увеличава нивото на стрес, което води до трупане на килограми и тлъстини в коремната област. Недостатъчният сън се свързва и с намалените стойности на лептин, хормонът, който регулира апетита и метаболизма. Ниските нива на лептин стимулират апетита и предизвикват преяждане. Осигурете си 7-8 часа сън в денонощието.

Бавно дъвчене: При бързо хранене организмът не може да отчете дали сте яли достатъчно. За да свикнете да се храните бавно, започнете да сдъвквате всяка хапка поне 10 пъти като между хапките правете кратки паузи.

Често похапване: Един от най-резултатните начини за отслабване е да не се допуска пригладняване. Когато хората са много гладни, са склонни да ядат бързо всякаква храна, без да почувстват кога организмът е приел достатъчно количество храна. Похапвайте по малко през няколко часа, за да не прегладнявате.

Хидратиране: При леко обезводняване организмът задържа повече вода. Излишното водно съдържание води до подуване и подпухналост, особено в областта на талията. При леко обезводняване се увеличава апетита, защото организмът интерпретира погрешно жаждата като глад. Пийте по 8 чаши вода на ден.

Избягване на солта: Колкото повече се консумира сол, толкова повече се задържа вода в организма. От водата коремът се подува и талията изглежда по-широка отколкото е в действителност. Дръжте далече от очите солничката и не яжте солени обработени храни.

Водене на дневник: Един от най-добрите начини за трайно отслабване е да си направите план за диета и да отбелязвате всеки ден какво сте изяли и изпили. Така ще обърнете внимание, ако сте започнали да приемате храни, които подуват корема, и ще следите дали си доставяте редовно веществата, които горят коремните тлъстини.

Разтягане: Разтягането е много добър начин за увеличаване на подвижността, укрепване на мускулите и намаляване на стреса. Правете ежедневно минимум по 5 -10 минути кратки разтягания.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg